Anne-Lise Langehaug

1. Hva studerer du?
Jeg tar en bachelor i russisk med fordypning i språk. 

2. Hva er motivasjonen din for akkurat det studiet?
Min motivasjon for studiet kommer egentlig fra en russisk venninne jeg fikk i USA. Vi har holdt god kontakt helt siden, og hun har lært meg mye om Russland. Det var vel sånn jeg kom på at “oi, russisk kan være gøy å kunne”. Det er vel ikke en større motivasjon enn som så. Videre ønsker jeg å ta en bachelor eller master i statsvitenskap. Det tror jeg kan bli en god kombinasjon.

3. Med denne utdannelsen, hva er drømmejobben: hvor eller innen hvilket område?
Jeg merker at jeg nærmer meg et mål om hva jeg kan tenke meg, men fremtiden min er ennå ikke planlagt og jeg ser fortsatt ingen tydelig visjon om hva min drømmejobb skal være. Men sånn som det ser ut nå – UD. 

"Grunnet endringer i den geopolitiske situasjonen, tror jeg at det vil bli et økende behov i arbeidsmarkedet for språkferdigheter innen russisk"

4. Hva tror du må til for å få denne jobben?
Gode karakterer og engasjement i studentorganisasjoner, kanskje. Godt kontaktnettverk kan gi deg større muligheter i arbeidsmarkedet.

5. Hvilke forhåpninger har du til din fremtid i arbeidslivet?
Grunnet endringer i den geopolitiske situasjonen, tror jeg at det vil bli et økende behov i arbeidsmarkedet for språkferdigheter innen russisk.

6. Hva er det du som HF-er har, som ingen andre har, som arbeidslivet trenger?
På russiskstudiet på HF får man en kombinasjon mellom russisk språk og et områdestudium der man oppnår kompetanse innen russisk politikk, kultur og historie. Mange studenter velger også å ta et semester i Russland for å oppnå en bedre kunnskap om landet. Denne spisskompetansen gjør at studenter kan takle mange ulike utfordringer en arbeidsgiver som må forholde seg til Russland eventuelt kan møte.